Здравната комисия в парламента ще разследва случая със смъртта на Мими

0
Ще бъдат извикани директорите на Здравната каса и на Медицинския надзор
Ще бъдат извикани директорите на Здравната каса и на Медицинския надзор Снимка: БГНЕС

Здравната комисия в парламента ще разследва случая, при който почина онкоболно дете в Университетската болница "Царица Йоанна – ИСУЛ", след което от болницата са поискали близките на детето да заплатят 14 хиляди лева за лечението му.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът от БСП професор Георги Михайлов настоя в парламента да бъдат извикани директорите на Здравната каса и на Медицинския надзор, предава БНР.

"Като 20 години прекарал съдбата си между тези деца, за мен това не само е нелепо, но и чудовищно. Аз самият съм бил свидетел през последните месеци, след това вливане на отделни агенции в тази мегаагенция за медицински надзор, колко много детските онколози са затруднени при изписването на лечението".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова призова опозицията да не използва случая за политически цели и увери депутатите, че предстои изслушване в комисията по здравеопазване на всички, свързани със случая.

"Искам да подчертая, че за съжаление се случват смърти в България. Има нелечими болести и ние по никакъв начин не можем политически да използваме това - тук от тази трибуна. Ако има наистина административни нарушения, те трябва да се разглеждат по надлежния ред. И аз съм заявила, че ще направя изслушване в комисията по здравеопазване и това изслушване е в ход".

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари