Законът за изваждането на пожарната от МВР е на финалната права

0
Рашков: Заплатите в МВР ще бъдат увеличени
Рашков: Заплатите в МВР ще бъдат увеличени Снимка: БНТ

Рашков: Заплатите в МВР ще бъдат увеличени

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков очаква до десет дни да бъде готов законопроектът, с който да се промени структурата на ведомството и да бъде извадена от нея Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, като се превърне в държавна агенция към Министерския съвет.

Това стана известно от отговор на министъра на журналистически въпрос по време на брифинг в МВР, предаде БТА.

След като бъде изготвен проектът, ще бъде публикуван за обществено обсъждане, а след това - внесен в парламента. „В МВР трябва да има полицейски служби с полицейски правомощия“, каза Рашков, като добави, че пожарната няма такива.

Министърът каза, че синдикатите не са възразили на предложенията за реформа в МВР на база на изготвения математически модел. Дадена им е една седмица да представят конкретни предложения за изменения в детайлите на проекта.

За останалите идеи за промени в структурата на МВР и оптимизацията ѝ не е необходима санкция от парламента, поради това реализацията им ще започне, след като синдикатите направят своите предложения. Министър Рашков акцентира, че тези промени са обсъждани и съгласувани в последните месеци с ръководителите на областни дирекции по места и, където е имало несъгласие, вече е изчистено.

Рашков съобщи още, че заплатите в министерството ще бъдат увеличени с актуализацията на бюджета.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари