Загиналите от земетресението в Турция достигнаха близо 40 000

2
Продължава издирването и спасяването на оцелели
Продължава издирването и спасяването на оцелели Снимка: Ройтерс

Продължава издирването и спасяването на оцелели

Продължава издирването и спасяването на оцелели след земетресенията в Турция и Сирия от 6 февруари. Бяха намерени няколко момчета и мъж, които са останали под руините повече от 260 часа. Продължават арестите заради некачественото строителство в югоизточната ни съседка.

Общият брой на загиналите в Турция достигна 39 672, съобщи турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу, цитиран от ДПА и БНР. Засега няма нови данни за броя на жертвите в Сирия, които към миналата неделя бяха 5900.

Над 140 камиона с хуманитарни помощи са влезли в сирийските територии, намиращи се под контрола на бунтовниците след катастрофалното земетресение на 6 февруари, предаде Франс прес.

По призива на ООН още два гранични пункта бяха отворени на турско-сирийската граница, за да се улеснят доставките на хуманитарни помощи. Заради гражданската война в Сирия преди това работеше само един пункт.

В същото време сирийските бежанци в Турция търсят начини да се върнат в родината си, след като домовете им са били разрушени в земетресението.

Сирия има проблеми от 12 години, но най-голямата катастрофа в момента е в Турция", заяви един от чакащите да преминат границата пред кореспондент на “Франс прес”.

По последни данни сирийските бежанци в Турция са близо 4 милиона, като над милион и седемстотин хиляди живеят в единайсетте турски провинции най-засегнати от мощния трус. Анкара позволи на сирийците с документи от някоя от провинциите да пътуват без изискваното преди това разрешение от властите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Ivo
    Трябва да се обесят Ердоган турски,и Диктатора Башар,на едно дърво,и да стоят там месец,те за престъпници,диктатори,и народа е заблуден, пьрвобитен!!!Жалко!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари