Вторник ще донесе слънце и леко затопляне

0
Захлаждане започва от сряда
Захлаждане започва от сряда

Утре ще бъде слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи

Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Мартин Славчев.

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месеца.

През нощта ще бъде предимно ясно. В Дунавската равнина ще духа слаб западен вятър, в останалата част от страната ще е почти тихо. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен вятър от запад-северозапад. Дневните температури слабо ще се повишат и максималните ще са между 25° и 30°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 29°. Температурата на морската вода е 25 - 26°. Вълнението на морето ще е около 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в Централна Стара планина и Родопите слабо ще превали. Ще духа умерен северозападен, по високите части - до силен западен вятър. Температурите слабо ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 13°.

В сряда вятърът от запад-северозапад ще се усили и температурите отново ще започнат да се понижават. По преминаващия фронт, на места от северозапад на югоизток, повече в Южна България, ще превали и прегърми, по-интензивни ще са явленията в планините и планинските райони. В четвъртък ще е почти без валежи, но ще бъде сравнително хладно, ще остане и ветровито, макар че до края на деня вятърът ще отслабне. В петък ще има променлива облачност, само на изолирани места в западните планински райони е възможно да превали. Вятърът ще отслабне още, в западната половина от страната в много райони и ще стихне, в източната половина ще се ориентира от изток-североизток.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари