Връчват наградите „Неофит Рилски“ на 31 май

0
Анатоли Станев ще удостои директори и учители с почетните отличия
Анатоли Станев ще удостои директори и учители с почетните отличия Снимка: Общински съвет - Русе / архив

Учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с най-престижното почетното отличие на МОН

Осем учители и директори на учебни заведения от Русенско ще бъдат удостоени с най-престижното почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“. Призовете ще бъдат връчени на преподавателите от областния управител Анатоли Станев и началника на Регионалното управление на образованието /РУО/ д-р Росица Георгиева. Предложенията за наградените са направени от РУО, учителските синдикати и работодателските организации в системата на образованието.

Церемонията ще се състои в сряда /31 май/ от 10:30 часа в зала „Свети Георги“ на Областната администрация. Инициативата се организира съвместно от Областната управа и РУО. Предвидена е и кратка културна програма с участието на ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“, съобщиха от Областната управа.

Отличието е учредено през 1996 година и по традиция се връчва в дните около един от най-обичаните български празници – 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Наградата на името на „патриарха на българските учители и книжовници“ се присъжда на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието. Наградата няма материален характер. Целта ѝ е да насърчи устойчивото и иновативно училищно и предучилищно образование.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари