Владимир Путин ще се ваксинира със „Спутник V“

0
Руският президент обеща да се ваксинира, когато масовата ваксинация в Русия обхване хората над 60-годишна възраст
Руският президент обеща да се ваксинира, когато масовата ваксинация в Русия обхване хората над 60-годишна възраст

Руският президент Владимир Путин обеща да се ваксинира срещу COVID-19, когато масовата ваксинация в Русия обхване хората над 60-годишна възраст

Той каза това по време на традиционната си годишна пресконференция, чийто формат беше променен заради мерките срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

Владимир Путин даде шестнадесетата си годишна пресконференция от резиденцията си „Ново Огарьово“ край Москва. В специално оборудваното там телевизионно студио присъстваха малко на брой журналисти от кремълския пул, предаде БНР.

Повечето руски и акредитирани в Москва чуждестранни журналисти бяха в международният пресцентър, а президентът разговаряше с тях по видеоконферентна връзка.

Очаквано много от въпросите бяха свързани с пандемията. Президентът Путин припомни, че в Русия е била създадена първата ваксина срещу от COVID-19 „Спутник V“ и увери, че тя e високоефективна и безопасна.

По думите му спадът на руската икономика по време на пандемията е бил по-малък в сравнение с този в Съединените щати и водещите европейски страни, а руската система на здравеопазване се е оказала по-ефективна.

Държавният глава изрази и задоволството си от подписаното наскоро споразумение за сътрудничество между разработилия ваксината център „Гамалея“ и британско-шведската фармацевтична компания „АстраЗенека“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари