Високоскоростно метро ще свързва сърцето на Истанбул с летището

0
Очаква се линията да обслужва на ден около 600 000 души
Очаква се линията да обслужва на ден около 600 000 души

Турският министър на транспорта и инфраструктурата заяви днес, че новата метролиния на Истанбул, свързваща сърцето на града с новото мега летище в Истанбул, ще бъде открита до края на април 2021 година.

В разговор с репортери след инспекция на изграждането на метрото, Адил Караисмайлоглу отбеляза, че първоначално ще бъде отворена първата част от проекта между квартал Кяътхане и летище Истанбул, а втората част между квартал Халкалъ и летището се планира да бъде завършена през 2022 година, предаде „Сабах“, цитиран от Актуално.

В момента 4500 служители работят за завършване на проекта. След като приключи строителството, метро мрежата на Истанбул ще достигне 324 километра “, каза той.

Новата линия ще превозва пътници от Гайретепе, в Шишли от европейската страна на Истанбул, до новото летище само за 35 минути.

Метрото ще е дълго 37,5 километра, с девет станции и ще бъде най-бързата метролиния в страната, работеща със скорост 120 километра в час.

Очаква се линията да обслужва на ден около 600 000 граждани и гости на Истанбул. Той ще премине през областите Бешикташ, Шишли, Кашитан, Еюп и Арнавуткьой и се очаква значително да намали натовареността на движението в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари