В Германия отпадат маските в училищата и супермаркетите

6
В същото време новозаразените в страната се увеличават
В същото време новозаразените в страната се увеличават Снимка: Ройтерс

В Германия отпадат повечето от рестрикциите, въведени заради коронакризата, въпреки че новозаразените в страната се увеличават.

След разговор с лидерите на 16-те германски провинции германският канцлер Олаф Шолц каза по-рано тази седмица, че почти 300 000 новозаразени за ден не е добра новина, но облекчаването на рестрикциите е оправдано предвид това, че интензивните отделения не са претоварени, предава БНР.

От днес изискването за носене на маски се отменя за училища и супермаркети, но остава задължително за старческите домове и медицинските заведения. Шестнайсетте провинции ще имат правомощията да налагат рестрикции, ако установят горещи точки, в които има нараснал брой новозаразените и пациенти в болниците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари