Улици без имена създават проблеми на русенци

1
Липсата на точен адрес води до сериозни неудобства
Липсата на точен адрес води до сериозни неудобства Видео: БНТ

Улици и алеи без имена създават сериозни неудобства на хората в Русе.

Собственици на фирми в индустриалната зона край Дунав мост се оплакват, че срещат ежедневни проблеми с институции, комунални дружества и доставчици, именно заради липсата на точен адрес, предава БНТ. 

От 12 години фирмата на Нина Крушева произвежда за чужбина метални изделия за бита. Официалната ѝ регистрация е на адрес „Източна промишлена зона". Без име на улица и без номер.

Нина Крушева, собственик на фирма: Фирмата ни е изцяло обвързана с износ и е много трудно, когато насочваме камиони да идват при нас за товарене, разтоварване, както и когато имаме спедиторски пратки и въобще като цяло комуникацията е трудна.

Това важи и за други предприятия в района на Дунав мост.

Иво Пазарджиев, общински съветник: Около ТЕЦ-а има както жилищни сгради, така и фирми, които са ситуирани на булевард „България", а тези фирми са изключително далеч от въпросния булевард.

Затова общински съветници предложиха две от улиците в този район да носят имената на алпинистите Христо Проданов и Людмил Янков. А на Боян Петров трябваше да се кръсти улица в един от старите квартали на града - „Здравец". Незнайно защо жилищните блоковете по нея са регистрирани на съседни пресечки. Работна група от специалисти ще преброи безименните улици в Русе и ще предложи варианти за кръщаването им най-късно до юли.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари