Учителският синдикат в Русе подкрепя въвеждането на военно обучение в училищата

1
Предложението е часовете по военно обучение за учениците от 10-и и 11-и клас да се провеждат в часа на класния
Предложението е часовете по военно обучение за учениците от 10-и и 11-и клас да се провеждат в часа на класния

Предложението е часовете по военно обучение за учениците от 10-и и 11-и клас да се провеждат в часа на класния

Проектът на новата наредба предвижда обучението да се провежда в присъствието на класния ръководител от военнослужещи или цивилни служители от Министерството на отбраната, съобщават от КИС 13.

Според областния координатор на Синдиката на българските учители в Русе - Пламен Атанасов, въвеждането на военно обучение е движение в правилната посока, като те неведнъж са изтъквали необходимостта и ползата от приемането на такава наредба.

Проектът на наредба предвижда учениците в 10-и клас да усвояват знания и умения, свързани със защитата на родината, а в 11-и клас темите са история и настояще на въоръжени сили на България, участие на армията в операции, цели и задачи на резерва, както и въоръжение и екипировка на военнослужещите във видовете въоръжени сили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    16
    Само Минавам
    Само не разбрах на какво точно смятат да учат младите? Наистина ли ще губите времето на хората с въоръжение на 80 години, СВД на 60+ години с боеприпас от 1891 г. и БТР, които са били актуални 1960-та година? По-добре раздайте лъкове и стрели - ще бъдете по-полезни. KISS13 да не би да са били на НВО (Начално Военно Обучение)? Как успяхте да сложихте кадри с АКМ, къде са на въоражение в България? Или изглеждаха по-модерни с ръкохватка и бързомер?
  • 9
    15
    госпожица Ина
    Измислете нещо по-съвременно което да въведете в учебната програма. На никой не му пука за някакви старци, които се мразят и искат да се убиват, но не отиват те, а пращат младите...
  • 9
    14
    Дино
    Скапани динозаври, вместо да учите децата на дипломация, разбирателство, креативност, емпатия, разрешаване на конфликти и проблеми... с мисъл за бъдещето, за което нямате и капка мисловен потенциал, вие ще ги учите на воина, противопоставяне и мерене на мускули. Ама то вие това си знаете и толкова си можете. Срам, срам, срам. Скрийте се някъде дълбоко и далеко, и дайте път на нови хора, с модерно мислене и визия за бъдещето.
  • 8
    13
    Мария Сандева
    Работата на синдикатите не е да одобряват или не учебните програми. Г-жа Такева вкачеството си на каква дава мнение, за това какво трябва да присъства в учебните програми? Нейната работа е да защитава интересите на учителите!
  • 0
    12
    Спокоен
    Това би трябвало да са свободни за посещаване часове.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари