У нас ще има диференцирани зони за Covid-19

0
Сиреч можем да разрешим, театри, кина, където няма коронавирус, обясни Бойко Борисов
Сиреч можем да разрешим, театри, кина, където няма коронавирус, обясни Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

До утре националният оперативен щаб за Covid-19 ще предложи диференцирани мерки във връзка с разпространението на новия коронавирус. Ще се обособят зони със установена зараза и зони без зараза.

Това ще позволи да се прилагат и различни ограничения, предава БНР. Ръководителят на щаба професор Венцислав Мутафчийски обясни:

"Предложение как да бъде упражнен контрола и справяне - в местата извън огнища на заразяване и такива в огнища на заразяване. Спазването на социалната дистанция - това обсъждахме и с министър Банов преди заседанието. Има изработени моменти, например при продажба на билети за театър да се продават през място. Това на този етап в зони, в които няма коронавирусна инфекция е абсолютно задължително."

"Сиреч можем да разрешим, театри, кина, където няма, през място, ако се продават, събери гилдията, обясни", допълни и премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

Борисов съобщи, че България вече регистрира загуби от продажбата на горива в следствие на коронавируса:

"Само от горивата сривът ние е 15 процента. Губим вече в следствие на кризата от коронавирус - в света са трилиони, сигурно милиарди, но ние вече започваме десетки милиони всеки ден да губим, защото потреблението спада и ще се вкараме, за света говоря, довечера и с колегите това ще го обсъждаме, такава тежка стопанска или финансова криза, трудно ще излезем от нея. Виждате какво става с борсата и с горивата, всичко е производно след това".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари