Туморът на Мила се топи в немска клиника

1
18-годишната ученичка има огромен тумор в гърдите, засегнал и белия дроб
18-годишната ученичка има огромен тумор в гърдите, засегнал и белия дроб

Дванадесетокласничката Мила Зархулева от Пловдив, за лечението на която в Германия помогна лично премиерът Бойко Борисов, се подобрява.

Предстоят ѝ още три пълни цикъла химиотерапия до средата на февруари, съобщи баща ѝ Божил, предаде “24 часа”.

В момента той е до дъщеря си в университетската болница във Фрайбург. 18-годишното момиче страда от лимфом на Ходжкин. Немските лекари атакуват огромен тумор в гърдите ѝ, засегнал и белия дроб. Резултатите на този етап са обнадеждаващи.

С намесата на премиера бяха осигурени необходимите 35 000 евро от здравната каса. Нямаме нужда да сесъбират още средства Желанието на Мила е, след като се приберем, да дари парите от благотворителните кампании за нея на други нуждаещи се”, заяви Зархулев.

Той уточни, че няма да забрави да покани премиера в дома си “да пият по една ракия”, щом Мила се оправи, както му е обещал.

Двамата разговаряха по телефона в края на август м. г. от кабинета на тогавашния областен управител, а сега кмет на Пловдив Здравко Димитров.

Мила се прехвърли в частна форма на обучение. Нейна съученичка я посети във Фрайбург и ѝ занесе учебници. Всички сме убедени, че тя ще се излекува напълно и ще дойде на абитуриентския си бал”, заяви директорката на Търговската гимназия в Пловдив Славея Иванова. По думите ѝ преподавателите са готови да помогнат с консултации на момичето, за да завърши успешно средното си образование. Учителите не се съмняват, че тя ще успее. Преди да се разболее, е била пълна отличничка и не е имала никакви затруднения по предметите.

Семейството ѝ вярва, че Мила ще осъществи и голямата си мечта - да завърши право в Германия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари