Целият екип на МВР - Русе е бил ангажиран с разследването на убийството на Виктория Маринова

1
Според шефа на русенската полиция са взети и превантивни мерки в квартал „Тракцията”
Според шефа на русенската полиция са взети и превантивни мерки в квартал „Тракцията”

Целият екип на Областна дирекция на МВР - Русе е бил ангажиран с разследването на убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, съобщи за „24 часа” директорът старши комисар Теодор Атанасов.

„Всички служители в Русе бяха пряко заангажирани, цялата дирекция работи активно през цялото време за разкриването на убиеца на Виктория. Всички имаха поставени задачи и допринесоха за раззследването на жестокото убийство, обясни Атанасов.

Според шефа на русенската полиция са взети и превантивни мерки в квартал „Тракцията”, откъдето е заподозреният за убийството Северин Красимиров, но не може да се говори за засилено полицейско присъствие там, или на което и да било друго място в Русе.

„В „Тракцията” е изпратен един полицейски патрул. Към момента там не е възникнало някакво обективно напрежение, което да налага полицейско присъствие. Решихме да изпратим полицейски патрулен екип просто като превантивна мярка, за да не се стигне до възникване на каквито и да било спречквания, или напрежение, докато продължават да се коментират фактите около убиството на Виктория Маринова”, посочи директорът на ОДМВР-Русе.

Пред различни медии, роми от квартал „Тракцията” заявиха, че се страхуват за живота си, защото заради „турчина” Северин Красимиров, известен и като Сейляйдин Ремикса, били получили множество заплахи от различни хора в Русе, заради това цяла нощ във вторник не са спали.

Те се опасяват дори, че ще бъдат нападнати в своя квартал, заради това много цигани са се изнесли временно при приятели из града и са спрели децата си да не ходят на училище.

Според ромите, ако наистина Северин е извършил жестокото убийство, той заслужава да получи най-строга присъда. Те твърдят, че убиецът е турчин, а не циганин.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари