Течността в бутилките от района на протеста се оказа запалителна

0
Намерената 10-литрова туба пък е била пълна с полиуретан
Намерената 10-литрова туба пък е била пълна с полиуретан

Запалителна се оказа течността в бутилките, които бяха открити от полицията в района на протеста в София рано тази сутрин.

Намерената 10-литрова туба пък е била пълна с полиуретан, съобщиха от МВР. Експертиза на предметите, иззети при полицейски обход, доказала, че в част от бутилките има черна и червена боя.

На изградените контролно-пропускателни пунктове бяха задържани и отведени в столичното Първо РУ петима мъже и една жена. При проверката у един от тях - 39-годишен мъж, бяха открити два водни пистолета и лютив спрей. 

След постъпили от вчера множество сигнали, че контейнерите на водните пистолети може да бъдат напълнени с потенциално опасни течности, е взето решение да не се допуска внасянето им в зоната на протеста”, съобщават от полицията.

От 24-годишен мъж са иззети противогаз и нож, а от чантата на 41-годишна жена - нож. Мъж без документи за самоличност и двама, обявени за издирване, също са отведени в полицейското управление. Там е изяснено, че издирваните са за установяване на адрес.

След съставяне на съответните актове за нарушения, шестимата са освободени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари