Търкането на зъбите с бананова кора ги избелва

0

Бананите са много полезни и вкусни плодове и се оказа, че могат да се използват успешно и при различни случаи в ежедневието.

Най-изненадващото е, че най-голяма полза може да се извлече от тази част на банана, която ние обикновено изхвърляме –  кората. Ето някои хитрости с банани, които може да са ви много полезни.

1. Избелване на зъбите

Можете да избелите зъбите си, като ежедневно ги търкате с вътрешната страна на банановата кора. Резултатът ще бъде забележим в рамките на няколко седмици.

2. Яжте банан с пълнеж

Отрежете върха на банана и в средата вкарайте тръбичка или сламка, запушвайки я от другата страна с палеца си. Извадете тръбичката. Благодарение на създалия се вакуум, вътре в нея остава пулп и се образува кухо пространство в банана. Сега вземете сладко или “Nutella” и запълнете празнината. По този начин обикновения банан се превръща в оригинално ястие.

3. Излъскайте кожените си обувки

За да носите обувките си дълго време и да изглеждат като нови, натривайте ги с вътрешната част на кората на банана, а след като изсъхнат ги полирайте със суха кърпа.

4. Полиране на сребърните прибори

Вътрешната част на кората на банана може да се използва за полиране на вилици, лъжици и ножове, изработени от неръждаема стомана и сребро.

5. Съхранявайте бананите в хладилника

За да остане плода дълго време свеж, съхранявайте го в хладилника. Дори и да потъмнее от външната си страна, отвътре банана ще остане свеж и вкусен.

6 . Отървете се от обриви и раздразнения по кожата

С помощта на този плод може да се намали възпалението от ухапвания от насекоми и раздразнение от изгаряне от коприва. За тази цел, натрийте засегнатата област с вътрешната страна от кората на банана.

7. Избавете се от акне

Просто натрийте местата, където са се появили пъпки или възпаления с вътрешната страна на кората от банан и те бързо ще престанат да ви притесняват.

8. Отървете се от листни въшки

Спасете вашите растения. Нарежете обелка от банан на малки парченца и ги поставете около растенията. Това ги спасява от листни въшки.

9. Запазване нарязания банан свеж

Набодете банана с игла в една точка и прекарайте иглата хоризонтално наляво, надясно и обратно. Направете такава манипулация по цялата дължина на банана. Когато отделите от него кората, вие ще имате прясно нарязан банан, останките от който вие ще можете да оставите за по-нататък в кората, така че да не почерняват.

Източник: lekuvai.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари