Свлачище затрупа автобус в Колумбия

0
При инцидента има най-малко 12 загинали
При инцидента има най-малко 12 загинали Снимка: Нова телевизия / архив

При инцидента има най-малко 12 загинали

Най-малко 12 души загинаха вчера, когато свлачище затрупа автобус в Северозападна Колумбия, предаде Ройтерс, позовавайки се на властите и спасителните служби.

Свлачището, причинено от проливни дъждове, удари превозното средство между селата Пуебло Рико и Санта Сесилия в провинцията Рисаралда на около 230 км (140 мили) от столицата Богота.

"За съжаление, резултатът е, че 12 души са загинали в тази трагедия", каза днес пред журналисти губернаторът на Рисаралда Виктор Мануел Тамайо. Петима души са спасени и спасителните служби претърсват района за други, добави той. "Правим всичко, за да извадим телата, които са все още в автобуса", каза Тамайо, предава БТА.

Длъжностни лица казаха, че поне 25 души са пътували в автобуса от Кали, третия по големина град в Колумбия, до Кондото, в провинцията Чоко.

Колумбия преживява необичайно тежък дъждовен сезон, причинен от природното явление Ла Ниня.

До момента проливните дъждове са причинили смъртта на повече от 216 души и са оставили 538 000 без домове според статистика на правителството. Данните показват, че 48 души са все още безследно изчезнали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари