Стрелецът от болница „Тримонциум“ се изправи пред съда

0
Прокуратурата поиска постоянен арест за Бисер Хънтев
Прокуратурата поиска постоянен арест за Бисер Хънтев Снимка: DCnews.bg

Стрелецът от болница „Тримонциум“, изправил на нокти Пловдив миналия петък, застана пред съда днес.

Прокуратурата поиска най-строгата мярка за неотклонение по отношение на 58-годишния Бисер Хънтев – „Задържане под стража“, предаде репортер на DCnews.bg.

В залата стана ясно, че в миналото си Хънтев е осъждан, но реабилитиран; сега ще отговаря по две обвинения, а именно: отправил е закани с убийство спрямо съпругата си и двама полицейски служители, като заплахите биха могло да възбудят основателен страх за осъществяването им; ще отговаря и за причиняване на лека телесна повреда на съпругата му.

Припомняме, че на 31 януари 2020 години мъжът нахлу въоръжен с два пистолета – газов и пневматичен, с електрошок и нож в болничното заведение в самия център на Пловдив и разпоредил на присъстващите да напуснат помещението. След като те излезли, той произвел два изстрела във въздуха с газов пистолет. После се отправил към съпругата си, която работела на регистратурата. Първо й нанесъл удар, а след това и прободно-порезна рана с нож в областта на крака. Подаден бил сигнал на тел. 112. На място пристигнал екип на 4 РУ на МВР – Пловдив. Обвиняемият насочил газов пистолет към полицаите, като възпроизвел два изстрела към единия от тях, но въпреки това служителите на МВР успели да го обезвредят и задържат. На пострадалата на място е оказана медицинска помощ и впоследствие е откарана в болницата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари