Стотици хора си взеха последно сбогом с Бисер Киров

0

"Адски ще ми липсва. Младите хора трябва да се поучат от Бисер Киров, защото е пример във всяко едно отношение - образован, интелигентен, родолюбец, мъдрец, човек, който обича".

Това заяви певицата Йорданка Христова, след като се прости с колегата си Бисер Киров, предаде репортер на БГНЕС.

Стотици дойдоха на поклонението пред известния музикант в сградата на Народния театър. Много известни имена от българските музикални среди, както и актьори и политици бяха дошли да си кажат последно сбогом с обичания Бисер Киров.

Ние трябва да се обичаме и да бъдем добри, заяви певицата и добави, че това е едно от последните послания на Бисер Киров, каза Йорданка Христова. За нея Бисер Киров е еталон за професионализъм. “Той е пример за човешки живот. Той е преизпълнил живота си. Той е национална гордост в няколко държави, професионално е бил безупречен, с много награди и отличия от цял свят. Призвание и това, че има и семейство и деца и отговорност. С личния си живот даваме пример, а не с някакви фрази, а той и говореше прекрасно”, каза още Йорданка Христова.

Певицата Богдана Карадочева разказа за познанството си с Киров от времената, когато са били много млади. За нея Киров е и ще си остане един много талантлив, духовен, интелигентен и прекрасен човек.

Актьорът и бивш директор на Сатиричен театър “Алеко Константинов” Рашко Младенов заяви, че младите хора не познават Бисер Киров, а хората трябва да го запомнят с неговата добрина, талант и всеотдайност. “Това е единственият български певец, който ходеше със своя талант по цял свят. Прекрасен човек, преди всичко”, заяви той и добави, “ако могат, младите да се учат да бъдат такива, какъвто беше Бисер – тава би било най-хубаво”.

Журналистът Иван Тенев, известен като агент Тенев заяви за Бисер Киров, че е бил роден добър и такъв и си е отишъл. “Не мога да изброя една от чертите му от дългогодишното ни познанство, с който да го запомня, с всички го помня. Такъв човек беше”, обясни той. Според него Киров е истински българин. “Младите трябва да знаят, че човек, който в онези години и през всичките години е имал възможност пръв да се махне от България и да бъде много успешен, както беше и в България, той избра да остане в България. Пътуваше, но се връщаше тук и единствено в песните му и чувствата му, беше България”, заяви той.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари