Спипаха русенец да краде от магазин на булевард "Липник"

0
Заловени са извършителите на кражби в търговски обекти в Русе / Снимката е илюстративна
Заловени са извършителите на кражби в търговски обекти в Русе / Снимката е илюстративна

Заловени са извършителите на кражби в търговски обекти в Русе.

Вчера в Първо РУ е получен сигнал от охраната на хипермаркет на булевард "Липник", че около 21 часа след касовата зона в магазина е бил заловен мъж, който изнесъл без да плати три броя лубриканти на обща стойност за 40.17 лева. Мъжът е предаден от охраната на изпратените на място полицаи.

Изяснено е, че той е 26-годишен русенец, известен на правораздавателните органи, осъждан през 2018 г., когато е получил 8 месеца лишаване от свобода с 3 г. изпитателен срок.

Случаят е документиран от разследващите, като е образувано бързо производство за престъпление.

Служители на Второ РУ са установили двама мъже, след проведено разследване по сигнал за извършена кражба на дамска чанта и изтеглена сума от банкова карта.

Сигналът по който са работили полицаите е бил за престъпление станало на 29 януари тази година. Тогава в хипермаркет на булевард "Липник" в Русе от жена е била отнета дамската чанта, в която е имало ключове, документи, портмоне с дебитни карти и др. вещи, като по-късно е станало ясно, че е отнета и сума пари по една от сметките на потърпевшата.

Същия ден, когато тя се е обадила в банката, за да блокира картите е разбрала, че чрез едната карта има изтеглена сума пари – 220 лева, от АТМ устройство на ул. Черни връх в Русе.

Сигналът е бил документиран във Второ РУ, като е образувана преписка.

В хода предприетите и извършени оперативно-издирвателни мероприятия полицаите са установили като извършители на деянието двама русенци на 42 и 25 години. Те са признали пред служителите на реда за извършеното от тях, като са възстановили сумата от 220.

Преписката по случая е приключена и изпратена в Районната прокуратура.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари