Силен вятър в 9 области на страната

0
Остава хладно, температурите - до 15 градуса
Остава хладно, температурите - до 15 градуса Видео: БНТ

Остава хладно, температурите - до 15 градуса

Днес облачността ще е променлива, почти без валежи, но ще остане много ветровито. Предупреждение oт първа степен, код жълто, за силен вятър е обявено в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Сливен. Очаква се поривите на вятъра с посока от запад-северозапад да достигат до около 70-80 км/ч. Ще се задържи хладно за средата на април, с максимални температури между 10° и 15°, информира БНТ.

В планините облачността ще е променлива, често значителна. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали. И там вятърът ще е от запад-северозапад, умерен и силен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 2°.

В петък температурите ще останат по-ниски от обичайните за средата на април - минималните - между 0° и 5°, максималните - между 11° и 16°. Вятърът ще отслабне, но след временно разкъсване и намаление на облачността преди обяд, след обяд тя отново ще се увеличава и през почивните дни ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд. Слабо повишение се очаква само при минималните температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари