Жълт код за силен вятър в Русе

1
Очакват се пориви до 24 m/s
Очакват се пориви до 24 m/s Снимка: Dunavmost / архив

Очакват се пориви до 24 m/s

Утре за много области в Северна България ще е в сила жълт код за опасно време прогнозират от НИМХ.

Става дума за следните 14 области у нас: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Добрич и Варна, където ще има силен вятър.

В област Русе се очаква да има силен вятър от запад-северозапад със скорост 14-19 m/s и с пориви до 24 m/s.

Астрономическата зима настъпва със студен фронт

През нощта ще бъде предимно ясно, но след полунощ от запад облачността ще започне да се увеличава. Ще духа слаб югозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, по Черноморието малко по-високи, в София – около минус 3°. На 22 декември в 5 ч. и 27 мин. настъпва астрономическата зима.

Утре през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна. Преди обяд в Западна България, а след обяд и в източните райони ще има валежи от дъжд. Привечер, с понижението на температурите, в Предбалкана и по високите котловинни полета дъждът ще се примесва със сняг. В повечето райони валежите бързо ще спрат, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява. Преди обяд вятърът ще е от югозапад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Северна България – силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

НИМХ

Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца и ще започне да се повишава.

В планините ще преобладава облачно време с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 2°, на 2000 m - около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Около и след обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта в повечето места ще спрат. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 54 мин. и залязва в 16 ч. и 55 мин. Продължителността на деня е 9 ч. Луната в София залязва в 2 ч. и 55 мин. и изгрява в 13 ч. и 40 мин. Фаза на луната: три дни след първа четвърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Тоалетен селски плъх
    Кодът е КАФЯВ. Такъв е защото на селянина, селянката се е опасрала, по време на дълбока оран в задния двор. Ама кой да му каже на селянина да не си вре бубота там където работи, щото жена му може да го фане на калъпчече. Е фана го. И после развод, иселване, летящи куфари през терасата, стоп на семейните снимки, и........любов на село с любовницата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари