Северняка в Русе ни подхвана!

3
Градът осъмна с лека снежна покривка и бурен студен вятър
Градът осъмна с лека снежна покривка и бурен студен вятър Снимка: Росен Моллов

Русе осъмна в снежна виелица.

Хората едва се движеха по улиците, спирани от силния вятър и набиващите се очите им снежинки, пързаляйки се и падайки по тротоарите. Бурният вихър, със скорост до 24 м/с и студеното време започнаха да оформят и снежна покривка, съобщи 24 часа.

Според Хидрометеорологичната станция на АППД, в 8 часа тя е била около 1 см. Температурата сутринта в Русе пък е била -1,9 градуса. Това е трети сняг за тази зима над Русе, но за първи път започна да се оформя снежна покривка. Тепърва ще започнат проблемите и с влизащите редовно без вериги в България ТИР-ове, които обикновено аварират и блокират пътя Русе – Бяла.

През тази зима Румъния ще отговаря за почистването от сняг и поддръжката на „Дунав мост”, припомниха от областна управа в Русе. 7 камиона с по 12 до 14 души подготви общинската фирма "Паркстрой" за разчистване първо на русенските спирки на градския транспорт. Те разполагат с достатъчно количество смес от сол и Айс - би – гон. Два снегорина бяха подготвени за почистване на пътеки в централната градина на Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари