Русенче се претрепа пред Общината

0

12-годишно момче падна тежко и удари жестоко гърба си на плочките пред община Русе.

Детето бе откарано с линейка на Спешна помощ в МБАЛ-Русе. Драмата се разигра около 10:30 часа тази сутрин, пише 24 часа.

Шестокласникът от основно училище „Отец Паисий” реши да прави акробатика с велосипеда си, на центъра на дунавския град, точно пред общината. Момчето вдигна колелото на задна гума, но превъртя явно малко повече и се стовари по гръб на плочките, като велосипедът се строполи отгоре му. Явно детето удари жестоко гърба си, защото се разплака и остана да лежи на земята. Все пак, момчето направи успешен опит и се изправи, но легна пак на плочките, заради силната болка в гърба си.

Майката на шестокласника повика веднага линейка. Пристигналите на мястото медици натовариха момчето в колата на Спешна помощ и го откараха в болницата за повече изследвания. След прегледа в МБАЛ-Русе се оказа, че детето се е отървало само с натъртвания по гърба. Велосипедът на детето пък бе оставен при охраната на входа на община Русе.

Преди около месец, след оплакване на граждани, градската управа бе подготвила заповед, с която се забранява управлението на колелета по центъра на Русе заради подобни каскади и бясно каране от страна на велосипедистите, застрашаващо пешеходците. След протест на велоклуба обаче, тя така и не бе гласувана на поредната сесия на Общинския съвет на Русе.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари