Продължават опитите за щурм на Министерски съвет

0
Протестиращите опитват да пробият полицейския кордон
Протестиращите опитват да пробият полицейския кордон Видео: Bulgaria On Air

Ново напрежение пред сградата на правителството в София, минути след 18 часа

Ново напрежение възникна пред сградата на правителството в София, минути след 18 часа тази вечер. Протестиращите искат незабавна оставка на кабинета, на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, предаде репортер на БГНЕС.

Пред сградата на Министерски съвет има плътен кордон от два реда полицаи. Хората скандират „Мафията вън”, чуват се силни освирквания.

Днешният протест се случва в ден 200 от началото на антиправителствените протести, които имаха най-голяма сила през летните месеци.

Малко след 16 часа за няколко минути пред сградата на правителството се стигна до напрежение. Чу се призив за нахлуване в сградата на “Дондуков” 1, но полицията бързо реагира. Към 17 часа протестиращите станаха повече и тръгнаха по столичните централни улиците с възгласи “оставка”, “елате с нас, протестът е за вас”.

След като отидоха да изразят недоволството си и пред сградата на Съдебната палата, тръгнаха по улица „Солунска”, а от там и до Народното събрание. Хората на първа линия носеха огромен черен трансперант с надпис “достойна присъда”.

Връщайки се в т.нар. триъгълник на властта започнаха и изказванията от протестната трибуна. На микрофона един от ораторите съобщи, че опитът за превземане е бил символичен, а полицията е отвърнала с голяма съпротива.

Опитваме се днес да покажем, че линията на търпение на огромна част от българския народ – на над 70%, вече е премината. Както Борисов е духовно празен, така е и тази сграда”, заяви Димитър Шивиков. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари