Прощален прием в МС

0
Последни минути на политическия кабинет "Петков"
Последни минути на политическия кабинет "Петков" Видео: NOVA

Премиерът в оставка организира благодарствен прием за администрацията

Прощален прием в Министерския съвет по случай края на кабинета „Петков”. Екип на NOVA влезе на „Дондуков” 1 минути преди Кирил Петков да си каже довиждане с екипа на своето правителство. В сградата на МС премиерът в оставка организира благодарствен прием към администрацията на МС, на който присъстваха и представителите на неговия политически кабинет.

Росен Енчев е началник на политическия кабинет на вицепремиера Калина Константинова. Влиза в политиката преди седем месеца, след успешна кариера извън България. „След като завърших гимназията в България, следвах във Великобритания - бакалавър и магистратура. След това останах в Лондон, като консултант работех”, разказва ни той. Следват Германия и Холандия, където работи като стратегически директор за най-големия производител в света за пакетиране на индустриални стоки.

Връща се у нас през лятото на 2020 година. „Много ми допадна - през деня работиш, следобед отиваш на протест”, спомня си Енчев. От протеста пред „Дондуков” 1 до работа в сградата, крачката не била голяма. В кабинета си донесъл само няколко неща – сред тях и няколко книги. „Едната е „Дипломацията” на Хенри Кисинджър. Като човек с много лимитиран опит в политиката, реших, че това може би ще ми помогне малко”, казва Енчев.

Без опит в политиката в кабинета на вицепремиера Калина Константинова като съветници влизат и две дами. Едната е Красимира Величкова. Тя е дългогодишен директор на Българския дарителски форум. Своите шест месеца в политиката оценява като положителни. „Въпреки, че години наред съм работила с държавни институции и знам колко липсващи механизми има за прилагането на ефективни политики, наистина не си представях колко всъщност всичко е в застой и в разпад”, каза тя. Елена Кузмова е културолог. Завършила е във Франция, след това идва у нас и работи по културни проекти, докато не влиза в политиката преди шест месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари