Пожар в завод на "Булмаркет" в Русе

1
Няма никаква връзка между инцидента в завода и трагедията в Хитрино
Няма никаква връзка между инцидента в завода и трагедията в Хитрино Видео: БГНЕС

Покривът на производственото хале в дъщерна фирма на „Булмаркет“ в Русе се запали тази вечер, предаде БГНЕС.

Пожарът беше изгасен от два екипа на пожарната, а производството временно бе спряно. Няма пострадали хора. Според началника на „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Димитър Павлов не се касае за умишлен палеж, а причината е технологична.

Сигналът е подаден малко преди 18.30 часа, като е съобшено, че гори покривът на завода за производство на растителни масла „Олео протеин“. Изпратени са били екипи на пожарната с автостълба, тъй като височината е 20 метра. Въпреки че пожарът е потушен, огнеборците останаха през цялата нощ, за да следят за локални огнища.

Според комисар Павлов няма никаква връзка между инцидента в завода и трагедията в Хитрино.

„Трябва да кажа, че и друг път сме гасили пожар на този покрив. Това, което е горяло, е на площ от около 10 кв.м и това са слънчогледовите люспи, от който се произвежда слънчогледово олио. Категорично мога да кажа, че пожарът не е предизвикан умишлено. Предполагам, няма да има образувано и досъдебно производство предвид на това, че няма материални загуби, пък и предположенията ни са, че това е станало технологично. Разбира се, за да възникне инцидент, сигурно има и намеса на човек от гледна точна на недобре свършена работа. Доколкото ни е известно, пък съчетаването на днешния вятър и сравнително топлото време са предразположили натрупването на тези слънчогледови обелки на този покрив на по-голяма дебелина. Обикновено от въздуховода те излизат нагрети с висока температура, като склонността им към самозапалване, тъй като има остатъци от растително масло и в самата обелка, възниква пожар. С инцидента в Хитрино и днешния инцидент, никаква връзка абсолютно няма. Мога да кажа, че няма каквито и да било съмнения за някакви умишлени действия на хора“, заяви още комисар Павлов.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари