Подпалиха приют за украински бежанци в Германия

4

120 пожарникари гасиха пламъците в хотелския комплекс "Шефербек“

Неизвестни подпалиха приют за бежанци от Украйна в Грос - Щрьомкендорф (федерална провинция Мекленбург-Западна Померания) в Северна Германия, съобщава вестник BILD, като уточнява, че при инцидента няма пострадали.

Според изданието пожарът е тръгнал от външната стена на основната сграда на хотелския комплекс "Шефербек“ във вечерните часове на сряда. Пламъците бързо достигнали до покрива на къщата, който пламнал веднага, допълва агенция Фокус.

От март тази година в сградата са настанени 14 украински бежанци. Освен това към момента на произшествието на територията на сградата са били и трима членове на Германското дружество на Червения кръст. "По данни към настоящия момент всички 14 домуващи са напуснали институцията. Тримата служители не са пострадали", увери представител на местните власти.

Според данни на BILD полицията работи по версия за извършването на умишлен палеж. Ден преди инцидента неизвестни изрисуваха свастика на входа на сградата, припомнят от редакцията.

120 пожарникари работиха на място до сутрешните часове на деня. Бежанците са настанени в други приюти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    6
    Красимир
    Някой явно доста им е набрал или има някаква по-сериозна причина за пожара. Цялата сграда е изгоряла, това нещо е почти не възможно да се реконструира. Линк към репортаж от германска медия. https://m.youtube.com/watch?v=eDBYsWHT4aA
  • -10
    5
    Sturmfuhrer SS
    На путкин спящите клетки в Европа очаквано почват да правят мизерии.
  • -6
    4
    Гошо куче лошо
    Путин е бил, скрит в храста. Стигнал е до там със s-ban-a. Ял е шницел докато е чакал и после е драснАл клечката. Сигурен съм.
  • 14
    3
    Никола Стоянов
    Наближава гражданска война в целия ЕС заради САЩ и слугинажа им - управляващите държавите в ЕС, защото всички те с чалъмите си съсипаха живота на обикновения човечец,а те, управляващите разполагат с пари и не им пука за цени и т.н. Цялата потърпевша нация от ЕС ще се надигне заедно скоро.
  • 10
    2
    daskal
    Това са усраински дезертьори!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари