Подготвят ремонт на улица "Потсдам" в Русе

0
Една от най-натоварените пътни отсечки в Русе улица “Потсдам”, която е непосредствено до тържището за плодове и зеленчуци, има нужда от реконструкция
Една от най-натоварените пътни отсечки в Русе улица “Потсдам”, която е непосредствено до тържището за плодове и зеленчуци, има нужда от реконструкция Видео: БНТ 2

Една от най-натоварените пътни отсечки в Русе улица “Потсдам”, която е непосредствено до тържището за плодове и зеленчуци, има нужда от реконструкция.

Тя е тясна и не може да осигури добра пропускателна способност, а тротоарът е превърнат в паркинг, съобщава БНТ 2.

В момента пътното платно по улицаПотсдам” е тясно и не може да поеме засиления трафик. За сметка на това единият тротоар е три пъти по-широк от платното и в делничните дни се ползва като платена зона за паркиране. В почивните дни обаче теренът се превръща в нерегламентиран пазар за употребявани стоки от бита и електрониката.

Хора, които работят в района, разказват, че недоволните шофьори и изнервените пешеходци са ежедневие. Най-сериозна е ситуацията рано сутрин, когато всички бързат за работа или да разтоварят стока.

„Хората няма къде да вървят, особено с пазара тук е нещо страшно”, казва Калина Михайлова.

Решение на проблема ще се търси с премахването на платената зона за паркиране, смятат от общината в Русе.

Те подготвят реконструкция, като за начало ще монтират светофарна уредба на ключово кръстовище. По-късно ще се работи и за разширение на уличното платно.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари