Пенчо Милков: Трябва да правим всичко децата ни да не са пред екраните на телефоните

2
Те трябва да спортуват и да се развиват навън, добавя кметът на Русе
Те трябва да спортуват и да се развиват навън, добавя кметът на Русе

Харесва ли ви?

Те я чакат с нетърпение.

Заедно с русенските деца и младежи положихме първата копка на скейт площадката, която ще бъде изградена в следващите 6 месеца.

Като родител смятам, че трябва да правим всичко по силите си децата ни да не са пред екраните на телефоните, а да спортуват и да се развиват навън. Всяко поколение има своите спортове и интереси.

Освен децата, важна е и природата. Настоях проектът да съхрани красотите в парка, които са част от визитката на града ни.

Нито едно дърво няма да бъде засегнато, нито любимата мечка, нито Алпинеума. Напротив, надявам се след време да свързват площадката на скейтърите и с уникалната природа наоколо.

А какво ще представлява самата площадка - заради особеностите на мястото тя е много цветна и се извива между сенките на дърветата. Има две секции – стрийт и боул, в които ще могат да карат начинаещи и напреднали. Специалната настилка от полиран бетон ще поглъща шума, за разлика от металните съоръжения, които се ползват из целия град и пречат на живущите.

Помислили сме и за сигурността - ще се изгради осветление и ще бъдат поставени видеокамери, за да не се допусне анархията, която наблюдавахме години наред зад Дома на културата.

Пенчо Милков, кмет на Русе/ Фейсбук

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    Гост
    Ние гоним децата от дома, да играят на площадките, но там едни лелки ги пъдят, че да си пускат кючеци с боксове и да люпят семки.
  • 5
    4
    my name
    Не ни занимавай с глупости ами кажи защо "Син Карс" отива да прави коли в Гюргево !?
  • 8
    3
    Христов
    Много грижлив баща !!! Смешник !!
  • 5
    2
    Павел
    Пенчак,стига сте копали е мой
  • 9
    1
    Славчев
    Човекът който позволява кражбите,не е по различен от крадеца.Върху това помисли.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари