Пенчо Милков: Това не е хулиганство, това е нечовешко поведение

17

Така изглежда детска площадка зад русенски блок

Кметът на Русе Пенчо Милков изрази в социалната мрежа възмущението си от състоянието на детска площадка зад русенски блок. Площадката е само един от потрошените и превърнати в сметище обекти в града, който претендира за името Малката Виена.

Кмете?…

Често чета упреци към мен, че не възстановяваме достатъчно бързо счупени и унищожени неща в града.

Това е детска площадка зад един русенски блок. Направихме я преди две години, защото имаше тонове изхвърлени от прозорците отпадъци, които бяха като “голям бариерен риф” зад блока. Почистихме с гондоли десетки тонове отпадъци, трупани с години. За месеци те се появиха отново, хвърляни от прозорците от съгражданите ни. След като ги почистихме пак, реших да изградим детска площадка. Исках да видя дали ще хвърлят там, където играят децата им. Към момента площадката е унищожена - счупени покрив и пейки, липсваща изцяло ограда, кошче. Всичко е затрупано с боклуци.

На много места в града счупването не е от ползване, това дори не е хулиганство, това е нечовешко поведение. Защо упреците ни не са към околните до нас, които виждаме, че рушат, унищожават, мърсят? Нека всеки види себе си и хората около себе си, и да пазим общите ни блага, изградени с общите ни пари трудно и бавно.

Пенчо Милков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    22
    Секарио
    От русе съм, и се радвам,че вече 10 години нямам нищо общо с тая страна КЕНЕФ България. Само гледам как се разпада тая държавици. Не ви е виновен кмета вие сами сте си виновни,че сте допуснали тази мизерия.Кмета ви е направил площадки,които не заслужават. Аз ако съм на него нищо няма да ви направя. Глоби за всеки дето прави мизерия на обществени места. Големи глоби само така ще се научите на ред. Я си хвърли боклука в Австрия така през прозореца,бял ден няма да видиш.
  • 11
    21
    123
    Да! Насилието върху плюшеното розово мече от снимката е нечовешко поведение! Мръсотията и боклуците са резултат от обичайната липса на дейност от отговорните за почистването на града фирми! То нали такъв си е и облика на Русе!
  • 8
    20
    Ха-ха
    Да бе, щото в центъра не е така. То там живеят само такива със сребърна лъжичка в устата. Просто по-бързо се чисти. А пък колко пъти съм виждал клошари да правят мизерии около контейнерите...Големите градове в Европа имат опит и може все нещо да се приложи и у нас. А дано, ама надали.
  • 12
    19
    Нещастници
    Мангалска работа у тях сигурно така живеят който и да го е направил!!!
  • 13
    18
    Живущ
    Какъвто кмета такъв и града .Шарени блокове като в Бруклин сякаш не Българи живеят а някакъв друг етнос
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари