Пазят от бракониери езерото "Липник" с LED прожектори и камери

2
Видеонаблюдението ще следи дали не се влиза нерегламентирано в язовира
Видеонаблюдението ще следи дали не се влиза нерегламентирано в язовира Снимка: архив

Общината ще изгради външно осветление с LED прожектори на езерото в Лесопарк „Липник“, за да ограничи възможността за бракониерски набези. Заедно с това ще се монтират и камери за видеонаблюдение, чрез които да се следи дали не се влиза нерегламентирано в язовира.

През юни кметът Пенчо Милков издаде заповед, с която забрани влизането с лодки в езерото, припомня Русе Медиа. Със спазването на разпоредбите бяха натоварени служителите от СЗ КООРС, които заедно с представители на ОП „Спортни имоти“ и спортните клубове са единствените, за които забраната за навлизане с лодки в езерото, не важи. С тази заповед бе забранен уловът на маломерна риба, както и чрез използване на двойни и тройни куки, мрежи и специализирани уреди за риболов, с изключение на рибарски пръчки. Заедно с Изпълнителната агенция за риболов и аквакултури редовно се съставят актове за извършване на бракониерски риболов на езерото.

През годините общината редовно извършваше зарибяване на езерото през пролетта и есента. Тази година кампаниите по зарибяване бяха организирани Риболовно сдружение Липник Русе. Бяха извършени три акции -с 2000 броя шаран, 3000 броя бели амурчета и над 600 броя европейски сом.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари