Паметника на Васил Левски ще бъде в Парка на възрожденците

0
Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в местния парламент
Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в местния парламент

Общински съвет - Русе е постъпило предложение от общинските съветници Галин Григоров ("Патриотите, ВМРО и Глас народен") и д-р Еврин Чакърян (ГЕРБ) за изменение на Решение № 1187, прието с Протокол № 42/16.10.2014 година. Касае се за дълго обсъжданото изграждане на паметник на Васил Левски.

Това става ясно от докладна записка, постъпила за разглеждане в местния парламент от името на двамата общинари.

След проведени поредица от срещи с представители на обществеността в град Русе се наложи мнението, че най-подходящото място за изграждане паметник на Васил Левски е в Парка на възрожденците, северозападния участък, прилежащ към бул. „Съединение“, представляващ терен общинска собственост, УПИ I – за Парк на Възрожденците, кв. 892 по регулационния план на град Русе, съобщават вносителите. Това налага да бъде изменено  Решение № 1187, прието с Протокол № 42/16.10.2014 година на Общински съвет – Русе, което определя за място на паметника терен в източната аст на парка. 

Предложението предстои да бъде разгледано в постоянните общински комисии, и гласувано по време на редовното заседание на местния парламент на 19 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари