От Русе стартира предкампанията на БСП за евровота

2
Дори и един глас над ГЕРБ е победа, следват предсрочни избори, заяви Деница Златева
Дори и един глас над ГЕРБ е победа, следват предсрочни избори, заяви Деница Златева Видео: Русе Медиа

Победа на предстоящите европейски избори и предсрочен парламентарен вот у нас – с тези политически цели БСП стартира предкампанията си за изборите за Европейски парламент на 26 май.

Началото бе дадено в Русе от заместник-председателя на Националния съвет на партията и кандидат за евродепутат Деница Златева, която се срещна със студенти от специалност „Европеистика“ в Русенския университет, както и жители на Бяла и Ценово, предава Русе Медиа.

Избрахме град Русе, защото, освен че е един от най-европейските градове в България, стартираме кампанията и с разговор със студенти от РУ за важността на европейските избори, за това каква Европа искаме и най-вече да призовем гражданите да участват и да бъдат активни на тези избори. Затова е символно началото и Русе е стартовата точка. Надявам се, че ще имаме възможност да си поговорим много откровено за влиянието, което има Европа върху живота на всеки един обикновен български гражданин. Не на последно място за нас тези избори са важни, защото политическата цел, която сме си поставили , е победа и съответно след това предсрочни парламентарни избори“, заяви Деница Златева.

Тя коментира, че БСП мери победата на европейските избори в броя гласове. „За нас и един глас над листата на ГЕРБ е победа. Аз смятам, че участието на всеки един от кандидатите в листата на БСП и челото й, защото ние заложихме на изключително млади и подготвени професионалисти, ще доведе до така желания резултат“, каза още Златева. Тя бе категорична, че цялата партия е готова да понесе отговорността, ако не успее да спечели изборите.

По отношение на преференциалното гласуване Деница Златева припомни, че това е право и воля на българския гражданин. „Аз се радвам, че ГЕРБ размислиха, чуха гласа на обществото и върнаха стария праг на преференциите, защото европейските избори в голяма степен, освен че са политически и партийни, те са и мажоритарни. Хората избират между 18 кандидата, така че право на българския гражданин и избирателя е да прецени кой кандидат би подкрепил от листата на партията, която предпочита“, каза още тя.

Източник: Русе Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари