Някои от нещата, които станаха с мирни протести до момента

1
Реплика на тези, които смятат, че с речи и блокади нищо няма да стане
Реплика на тези, които смятат, че с речи и блокади нищо няма да стане Снимка: Dunavmost

Чета тук-там разни мнения тип "с речи, разходки и блокади нищо няма да стане".

Повечето от авторите на тези слова не казват именно как ще стане, а малка част от тях призовават за употреба на груба сила. Ето някои от нещата, които станаха с мирни протести до момента:

1. Бойко Борисов и Иван Гешев бяха привикани на закрита дискусия в Европарламента от Групата за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права, на която не се явиха и за която излъгаха. В последствие вчера зам.-председателя на ЕП обяви публично, че държавата ни разпространява фалшиви новини. На въпросната среща България бе подложена на унищожителна критика. Събрани са подписи на евродепутати и предстои да се насрочи дата за публично изслушване на Бойко Борисов в пленарна зала.

2. Шест оставки на министри. Владислав Горанов (финанси), Емил Караниколов (икономика), Николина Ангелкова (туризъм), Кирил Ананиев (здравеопазване), Младен Маринов (МВР), Данаил Кирилов (правосъдие).

3. Посланиците на САЩ и Франция, както и от ЕК защитиха протестите в България

4. Редица престижни чуждестранни медии и информационни агенции обърнаха поглед към случващото се в България, между които: AFP, Reuters, ARD, ZDF, The Guardian, Euronews, DW, Al Jazeera, Politico, New York Times, Le Figaro, France 24, Libération

5. Рейтингът на управляващите спадна с 1/3 според различни социологически агенции у нас.

6. Десетки хиляди хора в България и по света са на протест ежедневно вече близо 2 месеца. Различни по пол, възраст, етнос, религия, политически пристрастия и прочее, сме сплотени от общата цел. Това не се е случвало в най-новата ни история.

Ако има нещо, от което се страхува истински Бойко Борисов, то това е да не загуби народната любов. Сетете се, ако можете, за всички пъти, в които той е променял мнението си спрямо изключително важни решения за България. Сетете се за десетките оставки на министри, които смени като бушони през тези 11 години. Сетете се с колко различни политически сили влезе в коалиция. Сетете се как Борисов искаше да угажда и на Русия, и на Турция, и на ЕС, и на САЩ. Само и само, за да е на власт. Когато властта е самоцел си личи. И не можеш да лъжеш вечно хората.

Нека не забравяме, че престъпната мафия, овластена от българския народ, назрява в продължение на 11 години. Трябва да бъдем сплотени и постоянни в исканията си. Трябва да издържим репресиите, омаскаряването, лъжите и насилието. Дължим го на себе си и на тези след нас.

Вярвам, че успехът ни не е далеч.

Хаго Бабикян

Чета тук-там разни мнения тип "с речи, разходки и блокади нищо няма да стане". Повечето от авторите на тези слова не...

Публикувахте от Hago Arman Babikyan в Петък, 4 септември 2020 г.
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари