Не купувайте хляб на филийки, ако искате да сте здрави

1
Ако се чудите как така нарязаният хляб в хранителните магазини е пресен и не мухлясва, въпреки че стои на рафтовете от седмици, отговорът е, че е пълен с консерванти и химикали
Ако се чудите как така нарязаният хляб в хранителните магазини е пресен и не мухлясва, въпреки че стои на рафтовете от седмици, отговорът е, че е пълен с консерванти и химикали

Нарязаният хляб съществува от по-малко от век

 Първите автоматично нарязани търговски хлябове са произведени през 1928 г. в Мисури, пише Gotvach.bg

Коричката на хляба е много важна за запазване на влагата и вкуса вътре в самото тестено изделия. След като се разреже кората, и двата важни фактора изчезват бързо. Машините за рязане на хляб преодоляха това неудобство, но като напълниха хляба с консерванти.

Ако се чудите как така нарязаният хляб в хранителните магазини е пресен и не мухлясва, въпреки че стои на рафтовете от седмици, отговорът е, че е пълен с консерванти и химикали.

Една от причините да не взимате този хляб е, че нарязаният хляб е маркетингов трик. Хората обичат да купуват нещо готово, защото това ги улеснява. Търговците се възползват от това, но такъв хляб не е по-добър, а е и по-скъп.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари