НАП напомнят на русенци, че трябва да декларират получените заеми за миналата година

0
Пред НАП физическите лица трябва да обявят не само получените заеми, но и предоставените
Пред НАП физическите лица трябва да обявят не само получените заеми, но и предоставените Видео: КИС 13

От агенцията за приходите в Русе напомнят, че в срок до 30 април физическите лица трябва да декларират получените парични заеми за миналата година. Изискването обаче не задължава гражданите да декларират банковите си кредити, уточняват от Агенцията.

От началото на годината офисът на НАП в Русе е раздал на заинтересовани данъкоплатци от града и региона 447 формуляра на Приложение № 11 към данъчната декларация  за предоставени или получени заеми. Условието е физическите лица да са получили парични заеми, чийто общ размер надхвърля 10 000 лв. и към 31 декември 2014 част от тяхда са непогасени.

На обявяване пред НАП подлежат и всички непогасени остатъци по заеми в периода от 2009г. до 2014г., ако общият размер на остатъците към 31 декември 2014г. е над 40 000 лв. Пред НАП физическите лица трябва да обявят не само получените заеми, но и предоставените. В декларацията за доходите, която се подава до 30 април, се посочват предоставените парични заеми през 2014г., ако общият им размер надхвърля 10 000 лв. и към края на годината част от тях са непогасени.

Източник: КИС 13
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари