Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Надявам се, хората от социални грижи да се размърдат малко!

1
Тази история се развива днес и сега в моя град, в нашия град...
Тази история се развива днес и сега в моя град, в нашия град...

Тази история се развива днес и сега в моя град, в нашия град в така наречения широк център под блока където живея. Мислех, че проблема е на собственика на козирката, но не е негова само, а моя, на кмета, на г-да общинските съветници, на всички граждани!

Те са двама - възрастна жена и мъж видимо около 50 -те, той алкохолик и двамата са клошари. Видимо кротки. Ще питате защо говоря за това тогава? Ще ви отговоря - от жал и дано някой направи нещо. Надявам се дамите и господата работещи в социални грижи, вместо да търкат цял ден столовете да се размърдат малко, сигурна съм, че има къде да бъдат настанени тези хора.

Те спят на стар матрак по всяка вероятност прибран от някой контейнер и на две седалки или подобия на кресла, хапват намереното в кофите за боклук или подаванията от живущите в блока в това число и аз, топлейки се с евтиното вино закупено от близкият магазин и един стар юрган ,може би единствената им собственост, включително и дрехите на гърба им.

За тях тоалетна е съседния ъгъл или тунела на блока ,а миризмата е под всякаква критика. Надявам се, че те няма да бъдат само прибрани нахранени и обезпаразитени като бездомните кучета, извинявам се за това сравнение, а ще бъдат и настанени в подходящи помещения!

Не ги снимах нарочно,защото няма смисъл,не им е за първи път.

Просто искам някой да си свърши работата.

Автор: Мая Богданова
(Автор: Мая Богданова - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари