НА ЖИВО: Щабът в Русе обявява разхлабване на мерките

1
Очакванията са от другата седмица всички ученици да се върнат по класните стаи
Очакванията са от другата седмица всички ученици да се върнат по класните стаи Видео: Кис 13

Директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева коментира заболеваемостта от Ковид-19 в областта

От 14:30 часа в зала „Свети Георги“ на Областна администрация – Русе заместник областният управител Людмил Христов и и.д. директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева дават брифинг за представителите на медиите относно взетите решения по време на заседанието на областния оперативен щаб за борба с Ковид-19, който ще се проведе по-рано през деня.

На него ще бъде разгледана актуалната епидемична обстановка и възможностите за облекчаване на противоепидемичните мерки в региона. Очакванията са от другата седмица всички ученици да се върнат по класните стаи, както и да отпаднат част от останалите превантивни мерки.

Спад в броя на новозаразените с Ковид в Русе

Припомняме, че в началото на месеца новите случаи на седмица бяха по около близо 1000 в областта, като постепенно те започнаха да спадат. За периода от 15 до 21 февруари разболелите в Русенско от Ковид-19 са 614, а от началото на тази седмица новите случаи са 370. Справка в Единния информационния портал сочи, че заболеваемостта на двуседмична база също продължава да спада. Индикаторът към момента показва 749 заразени на 100 000 души население. Приблизително около половината от реанимационните легла, както и тези за неинтензивна терапия на пациенти с коронавирус са заети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Посерко
    Ух да ви пикая или да ви се издера на скапаните мерки,ваша мамичка чакали недоебани! На всички дето сте в тая скапана мизерна община да ви еба путките майчини копелдаци недоклатени.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари