НА ЖИВО: Румен Радев представя служебния кабинет

0
Макар и кратък, животът на 45-ото НС не бе напразен, заяви Румен Радев
Макар и кратък, животът на 45-ото НС не бе напразен, заяви Румен Радев

Макар и кратък, животът на 45-ото НС не бе напразен.​ Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, каза държавният глава

"След изчерпване на заложените в Конституцията възможности за съставяне на правителство от партиите в 45-ото Народно събрание с указ назначавам служебно правителство".

Това каза президентът Румен Радев при представянето на новия служебен кабинет на Стефан Янев.

"То ще управлява България до съставянето на ново редовно правителство, което се надявам да бъде излъчено от следващото 46-о Народно събрание след провеждането на насрочените от мен избори на 11 юли", допълни той.

"45-ият парламент бе белязан с много емоции. Макар и кратък, неговият живот не бе напразен. Той ще остане като един драматичен жалон в излизането на нашето общество от авторитаризма и корупцията. Хората вложиха в него очаквания. Чуха се дълго премълчавани мнения. Възроди се духът на парламентаризма и на свободното слово. Пропука се омертата, на която се крепи компрометираният управленски модел. Този парламент обаче не сбъдна очакванията на хората за ново правителство, основано на здравите устои на почтеността и законите. Това е и урок за всички партии в навечерието на новата предизборна кампания", каза в речта си Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари