Момченце спаси майка си от сигурна смърт

0
Майката се почувствала зле, а детето разпознало симптомите за наближаваща смърт и се обадили на спешна помощ
Майката се почувствала зле, а детето разпознало симптомите за наближаваща смърт и се обадили на спешна помощ Видео: One TV

Майката Кимбърли Смит, завинаги ще бъде благодарна на деветгодишния й син и учителя по здравно образование, който е преподал този важен урок - как да разпознаете симптомите на животозастрашаващо състояние.

Ако детето не било разбрало какво се случва с неговата майка, тя най-вероятно днес не би била жива, разказва Zajenata.bg.

Когато майка му се събудила една сутрин, в началото на март, се оплакала от болки в гърдите, слабост в крайниците и трудности при дишането, но въпреки че не се чувствала добре, не е имала време да си обърне повече внимание.

Освен за новороденото си и неговото братче на 9 годинки, не е имала време за собственото си здраве. Мислела, че са първите симптоми на обикновена настинка и легнала само да си почине. Но когато 9-годишният й син се прибра от училище и видял как се държи за гърдите, автоматично се обадил на 911 и повикал линейка.

"Мамо, нас в училище са ни учили, че ако някой диша затруднено и чувства болка в гърдите веднага да извикаме линейка. Аз извиках, сега ще дойдат и ходи в болница", казало детето, сериозно и загрижено, а когато пристигнала линейка той бил подготвил своето мъничко братче и заедно отишли ​​всички в болница. 

За щастие, майката стигнала на време. Била й поставена диагноза белодробна емболия, а открили и съсиреци в кръвта и въпреки че това състояние често е свързано с генетична предразположеност, голяма е вероятността, при нея да се е стигнало до това по време на цезаровото сечение преди един месец.

Майката буквално едва оцеляла, но за съжаление, както често се случва и в Америка, пристигнали болничните разходи и сметки, за които не е имала пари, затова се обърнала за помощ чрез интернет страницата GoFundMe, където описала цялата ситуация.

Кимбърли всъщност е самотна майка и самата мисъл, че може да умре и да остави децата сисираци й къса сърцето. Вероятно и на всеки родител, който ще прочете тази история и само за секунда си помисли, какво би могло да се случи, ако нейният син не бе реагирал така.

Искам да знаете колко е важно децата ни да бъдат информирани за опасността от такива ситуации. Но не само децата, искам и на вас да ви разкажа моята пример за това колко може да бъде сериозно съсирването на кръвта и колко е опасно, ако не реагирате на симптомите, за които ви се струва, че са най-обикновени.

Източник: Zajenata.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари