Меркел: Настоящите мерки не са достатъчни, за да премине Германия през зимата

0
Канцлерът е настояла за въвеждане на по-стриктни мерки, веднага след Коледните празници
Канцлерът е настояла за въвеждане на по-стриктни мерки, веднага след Коледните празници Снимка: ЕПА / БГНЕС

Да разчитаме на надеждата няма да ни помогне

Канцлерът Ангела Меркел каза в понеделник на колегите от своята партия, че съществуващите ограничителни мерки в Германия няма да бъдат достатъчни, за да премиен страната през зимата, заявиха участници в срещата, цитирани от Ройтерс, предаде БНР.

"Да разчитаме на надеждата няма да ни помогне", каза тя на депутати от нейния консервативен блок по време на дискусия за нарастващия брой случаи на коронавирус в Германия.

Канцлерът Меркел посочи пред партийните колеги, че съществуващите мерки за блокиране - със затворени барове и ресторанти, и с магазини, допускащи ограничен брой пазаруващи - са твърде меки, за да се овладее вирусът.

"Ситуацията става много сериозна: тези мерки няма да са достатъчни, за да ни прекарат през зимата", цитират Меркел участници на срещата, което е намек, че ще е необходимо допълнително затягане на противоепидемичните ограничения.

Частичният локдаун и правилата за социално дистанциране, въведени от началото на ноември, забавиха, но не спряха разпространението на коронавирусната инфекция в Германия.

Според информация на "Билд" от тази среща, Ангела Меркел е настояла за въвеждане на по-стриктни мерки, веднага след Коледните празници.

Новите мерки, които канцлерът планира да предложи на среща на федералните правителства по-късно тази седмица, включват затваряне на всичките магазини за търговия на дребно от 27-и декември до 3-ти януари.

Маркус Содер, премиер на южната провинция Бавария, която е с най-висок брой жертви в страната, заяви, че е сигурен, че регионалните и националните лидери ще се споразумеят за по-строги мерки преди Коледа. Преди това се бяха договорили да не преразглеждат правилата за блокиране преди 10 януари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари