Магистрала "Хемус" готова най-рано през 2027 година

0
Условието е да няма нито едно обжалване, обясни инж. Бисер Йорданов, директор на дирекция в АПИ
Условието е да няма нито едно обжалване, обясни инж. Бисер Йорданов, директор на дирекция в АПИ

Магистрала "Хемус" може да е напълно готова през 2027 г., но само ако няма нито едно обжалване.

Това съобщи инж. Бисер Йорданов, директор на дирекция в АПИ, по време на обсъждане на стратегическите инфаструктурни проекти в МРРБ.

"Строителните дейности по седми и осми участък ще могат да започнат да се изпълняват през 2024 г. Те ще продължат 36 месеца. На седми участък трябва да се преместят 3 километра от трасето, защото попадат в свлачищна зона. На осми участък част от трасето попада на територията на ловно стопанство "Черни Лом", където има популация от благородни елени и ловното стопанство не е съгласно оттам да минава магистрала", обясни инж. Йорданов.

По думите му отчужденията, поне докато няма технически проект, няма как да започнат.

"Другите три участъка - четвърти, пети и шести, са по-напреднали, но и там строителните дейности засега не могат да започнат", стана ясно от обясненията на инж. Йорданов.

Вицепремиерът Гроздан Караджов свика работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата програма за ремонт на пътищата. В съвещанието участват шефовете на Агенция "Пътна инфраструктура", на Института по пътища и мостове и на държавното предприятие "Автомагистрали" ЕАД.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари