Лекари и медицински сестри масово напускат британското здравеопазване

1
Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското здравеопазване след референдума за Брекзит
Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското здравеопазване след референдума за Брекзит

Повече от 10 000 граждани от ЕС са напуснали британското здравеопазване след референдума за Брекзит, 5 000 от които са медицински сестри. Новите данни са публикувани днес в „Обзървър“от Либералдемократическата партия.

Данните, получени по закона за свобода на информацията, показват, че 11 600 европейци са напуснали системата на британското здравеопазване. Най-сериозно са засегнати болниците в Северозападен Лондон и университетските болници в Оксфорд и Бристол. Данните показват още, че колкото повече здравни работници напускат, толкова по-малко медицински сестри пристигат. Броят на медицинските сестри от ЕС е намалял с 87 процента - от 6382 през 2016-2017 година до 805 през 2017-2018 година. От изнесената информация става ясно, че сред болниците, изразили загриженост от напускането на европейците са и тези в избирателния район на премиера Борис Джонсън.

Лусиана Бърджър от Либералдемократическата партия е цитирана днес от вестник „Обзървър“ да казва, че тези данни показват каква голяма заплаха представлява Брекзит за националното здравеопазване, дори в „задния двор на Борис Джонсън“, както се изразява, където европейският персонал е загрижен за бъдещето си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари