Лекар от Русе: Не сме писали гнусни есемеси на никого

1
Доц. Атанас Мангъров категорично отрича да е писал SMS-и, още повече пък гнусни, на доц. д-р Ангел Кунчев
Доц. Атанас Мангъров категорично отрича да е писал SMS-и, още повече пък гнусни, на доц. д-р Ангел Кунчев Снимка: Ваньо Стоилов

"Не съм писал SMS-и на никого от Националния щаб, още по-малко пък гнусни. С доц. Ангел Кунчев преди два месеца дори имахме дружелюбен разговор", това обясни днес в Стара Загора доц. Атанас Мангъров.

Той е сред заподозрените като автор на есемесите, от които по-рано през деня се оплака главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев, пише 24 часа.

По думите на Кунчев, той бил получавал "гнусни есемеси, заплашителни и с ругатни", но не конкретизира автора им.

На въпрос дали съжалява, че от щаба са отклонили поканата им за дискусия за развитието на коронавируса и мерките срещу пандемията, доц. Мангъров допълни: "Беше хубаво да обсъдим нещата и да се види как ще се действа занапред. Искахме като професионалисти да намерим общо решение, не запалянковски. Не сме търсели и медийни изяви, както ни заподозряха. Човек отива в една медия, когато го поканят".

Лабораторният лекар от Русе д-р Георги Тодоров от Русе, който също е един от авторите на откритото писмо с идеята за дискусия и изявен критик на действията на НОЩ, допълни: "Аз не заплашвам приятелите си, какъвто за мен е д-р Ангел Кунчев. Пратил съм му общо 7 есемеса, които пазя в телефона си и мога да покажа на всеки, който пожелае. Те са на строго професионални теми. В единия обсъждаме качествата на полаганите тестове, в друг му пиша да не говори глупости по телевизията по лабораторни въпроси, а да прочете листовете, които съм му изпратил. Нито го псувам, нито го заплашвал, че ще го набия", показва телефона си лекарят. Той не крие, че е сред авторите на откритото писмо, написано, по думите му, в учтив и коректен тон, какъвто другата страна не била очаквала.

Доц. Атанас Мангъров категорично отрича да е писал SMS-и, още повече пък гнусни, на доц. д-р Ангел Кунчев

Той, доц. Атанас Мангъров и д-р Николай Цуцумански от "Пирогов" участваха днес в Стара Загора в дискусия на тема "COVID 19 в настоящето и въпросът за бъдещето".

Лабораторният лекар от Русе д-р Георги Тодоров, един от критиците на действията на Националния оперативен щаб, признава, че е написал и изпратил 7 SMS-а на доц. д-р Ангел Кунчев, но само на професионални теми, без обиди и закани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари