Коледно надиграване в Русе

2
Заповядайте да се насладите на магията на народните танци
Заповядайте да се насладите на магията на народните танци

Традиционното Коледно надиграване в Русе, организирано от Общината, тази година ще се проведе на 9 декември, събота, от 17:30 ч., зала „Дунав“.

В една от най-големите атракции на Коледно-новогодишния фестивал със завладяващите си изпълнения ще се включат Фолклорният танцов театър „Найден Киров“, детските танцови ансамбли „Здравец“, „Русчуклийче“ и „Зорница“ при Общинския център за детско творчество, фолклорното танцово студио „Зора“ при Младежкия дом.

В сътворяването на фолклорната магия ще участват и известните в цялата страна русенски школи и клубове за народни танци, сред които „Чанове“,  „Нашенци“, „Фламинго“, „Настроение“ и „Играорци“. Настроените в залата ще допълни и традиционното фолклорно надиграване в три категории: „Деца до 14 години“; „Мис и Мистър Танц“ и „Зрители“, като в последната категория, всеки желаещ от публиката ще може да представи индивидуално танцовите си умения с „Дунавско хоро“ и „Ръченица“.

Победителите ще получат грамоти и награди.   

Ще бъде връчена и наградата за най-артистично сценично присъствие, учредена от ФТТ „Найден Киров” на името на неговия основател – творецът и хореографът Иван Донев.  Водещ на коледното надиграване ще е актьорът Илия Деведжиев. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари