Кметът на Перник: Благодаря, г-н премиер!

0
Направихте този подарък за мен и перничани навръх рождения ми ден
Направихте този подарък за мен и перничани навръх рождения ми ден Снимка: БГНЕС

Благодаря, че направихте този подарък за мен и перничани навръх рождения ми ден.

Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров след срещата си с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с водната криза в миньорския град, на която стана ясно, че Община Перник ще получи на 31 декември 30 млн. лева, за да се справи с ВиК кризата, предава Novini.bg.

"Догодина Перник ще реализира и цялостен воден проект за 120 млн. лева, след който ще има чисто нови пречиствателни станции и довеждащи водопроводи и нова ВиК мрежа. Това не е правено през последните 70 години. Благодаря, г-н премиер!'', каза в заключение Владимиров.

По-късно пред журналисти икономическият министър Емил Караниколов уточни, че в северния град акцията е във връзка с управлението на отпадъците.

Той изрази надежда, че режимът в Перник ще бъде отменен в края на януари при дебит между 400 и 900 литра в секунда (в момента е под 200 - б.р.), като за целта предстои тежка работа - с влизане на обучени специалисти в пещери, пълни с вода, както и сондажи в района на самия язовир, които трябва да се правят внимателно, за да не бъде засегната екосистемата.

Гледайте видео репортаж

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари