КАТ налага солени глоби на магистрала "Хемус"

1
Полицаи сурвакат шофьори преди празниците с глоби от 1000 лева
Полицаи сурвакат шофьори преди празниците с глоби от 1000 лева Снимка: Мениджър Нюз

Екипите на "Пътна полиция" към ОДМВР - София са работили при максимален капацитет за регулиране и подпомагане на интензивния трафик по основните пътни артерии на обслужваната територия, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

В резултат на завишения контрол по отношение спазването на ЗДвП, в един от най-натоварените участъци на автомагистрала "Хемус", преди тунел "Витиня", е образувано бързо производство за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта 2,58 на хиляда, срещумъж, возещ жена и малолетно дете.

Съставени са:  3 акта за движение в аварийна лента на АМ, санкцията е 1000 лева и 3 месеца лишаване от право да управлява МПС;  1 акт за движение в насрещна лента - санкцията е 1000 лева и 3 месеца лишаване от право да управлява МПС;  1 акт за неспазване на дистанция; 1 акт за нередовни документи.

От ОДМВР - София призовават водачите да спазват въведените ограничения и указанията на полицейските служители, като се движат със скорост, съобразена с пътните и метеорологични условия.

Спрямо всеки установен нарушител, който с рисковото си поведение на пътя застрашава безопасността на останалите участници в движението, ще бъде прилагана нулева толерантност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари