Какво всъщност става в България сега?

1
Среща с истината
Среща с истината Снимка: Кадър от Nova

Какво всъщност става в България сега?

Дълго време политици, анализатори и наблюдатели коментираха и поведението и реакциите на българския народ, назовавайки го – маса, спящ, търпелив, безсилен, обезкървен, както и с много други по-неморални и неетични квалификации. В действителност, никой от посочените субекти не каза истината за българския народ.

Българският народ е прекрасен, интелигентен народ, който не искаше да бъде употребяван повече. Защото за българския народ отдавна е ясно, че всички политици през годините назад, които бяха във властта или имаха достъп или досег до нея, бяха поръчка на задпараванни интереси. А всички те бяха избирани зад паравана на основателното недоволство на българските граждани изразявано по медии и протести. И така с ясното съзнание, че не народното недоволство и справедливите искания на българския народ са ги поставили на властови позиции, всеки път новопозиционираните български политици с презрение към народа и раболепие към задпараванните сили, услужливо повече от 30 години работят за техните интереси засягайки безскрупулно интересите на българските граждани.

Българският народ не искаше повече да бъде употребяван, затова и години наред не излезе на протести срещу г-н Бойко Борисов и не че българският народ е търпял, българският народ е мъдър и добре знае, че има един справедлив общовалиден закон, от който никой не може да се скрие и той гласи - каквото посееш това ще и да пожънеш. Всички български политици и приближените им, които забогатяха по непочтен и неморален начин жънаха и ще продължат да жънат каквото посяха.

Докато българският народ мъдро не излизаше на протести, макар и провокиран от политици и анализатори, то политиците угаждащи на чужди интереси и унижаващи своя си народ започнаха да се разклащат от ония задпараванни сили, които са ги издигнали. Пред очите ни със страшна сила блесна истината, за която не искахме да си признаем, че се досещахме – вече има ново класово разделение в обществото ни. Вместо досегашните три класи – бедна, средна и класата на богатите се очертаха три нови класи – класата на бедните, класата на богатите и класата на политиците, като последните живеят паралелно на народа, без каквито и да е допирни точки с него, забогатявайки на гърба му и внушавайки му че той – народа всъщност живее по-добре, отколкото самият той си мисли.

Днес българският народ протестира, а Задпараванните сили са по-активни от всякога. Схемата отново е същата – народът иска промяна и му се внушава, че в момента си я изработва (няма да кажа си я извоюва) сам. Няколко детайла от картината на събитията, които действат отрезвяващо – медии съобщиха, че г-н Бойко Борисов е бил привикан в Брюксел, новинарски емисии отбелязаха, че Президентът г-н Радев е бил привикан в Американското посолство,  медия обяви, че Американската посланичка у нас заявила, че подкрепя протестите.

Ползите от тези протести няма да са за българския народ.  Ползите ще са за минали, настоящи и бъдещи марионетни политици и техните чуждоезични господари. Звучи песимистично и обезкуражаващо? Не, звучи реалистично. Никоя медия не съобщи, дори за един единствен политик, който да се е поинтересувал от състоянието на пребитите до смърт български момчета участвали в протестите, нито някой от политиците издигна гласа си срещу арогантното унижение на момичето, за което беше съобщено, че било разгърдено и цинично галено от същите „полицаи“ - насилници встрани от протеста.

Очевидно и този път обикновеният гражданин не стои в полезрението на господа политиците. Има по-важни неща за политиците от „дреболиите“, които се случват в тъмното до колоните на знаковите сгради в столицата ни. По-важни за политиците ни са позициите, властта и парите. А цената, която българските граждани плащат остава в графа – дреболии.

Задпараванните, задпротестните сили искат да си мислим, че ние българските граждани водим протеста и че последиците от него са желаните от нас. В действителност за последните 30 години бедността в България  нарастна до нетърпими предели, корупцията е буквално навсякъде и е възприемана като логичен вид комуникация и най – големият от всички куриози е, че „борещите" се срещу корупцията са най-корумпираните, "борещите" се срещу престъпността са най-големите престъпници и "борещите" се за демокрация и ценности са най-големите врагове на демокрацията и ценностите. Но може би най-страшното от всичко е, че - държавни институции и престъпност - станаха синоними. Мнозинството от българите са на мнение, че в затворите има много невинни хора, докато сред властимащите има престъпници.

В този момент всички признаци на липса на подкрепа и поддръжка за г-н Бойко Борисов от страна на доскорошните му чуждоезични поддръжници са налице. Още един голям урок за българската политическа класа – може да те поддържат, финансират и потупват по рамото всички политици и популярни личности в света, но ако нямаш обичта, доверието и подкрепата на народа, от който си част, нямаш никакъв шанс да успееш като политик, никакъв.

Г-н Бойко Борисов осъзна тази голяма истина едва сега и вероятно многократно съжалява за многото  сделки лишили и лишаващи народа му от блага, но щедро облагодетелствали неговите господари, които сега се отърсват от бремето, в което той се е превърнал за тях. Политик, който работи срещу интересите и правата на собствения си народ е ненавиждан, мразен и манипулиран от онези, на които се е продал.

Тези протести са различни от всички досегашни протести, защото всички групи протестиращи имат различни цели, но обща мишена – г-н Бойко Борисов и правителството му. Внушава се обратното, че г-н Бойко Борисов е целта. Заблуда и манипулация! Истинската цел е окончателното премахване на суверенитета на България и налагането на още по-голям контрол над народа на България и ресурсите на България, издигане и налагане в политиката на алчни за власт и пари човеци, некомпетентни макар и с дипломи „от Тук и Там“, безпринципни и безхарактерни, но още по-жестоки от предишните към българския народ.

Остава да решите как ще протестирате сега, след като се срещнахте с истината…

Анна Герова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари