Кадри от церемонията в Пантеона - 138 години от Освобождението на Русе

1

Днес, с тържествена церемония в Пантеона на Възрожденците, отбелязахме 138-та годишнина от Освобождението на Русе. На събитието присъстваха кметът на Община Русе – г-н Пламен Стоилов, Областният управител на Област Русе – г-н Стефко Бурджиев, Генералният консул на Русия в Русе – г-жа Татяна Грушко, председателят на Общински съвет Русе – проф. Христо Белоев, народни представители, русенци, както и гости на града.

Събитието започна с встъпителните думи на проф. д-р Николай Ненов, директор на Регионален исторически музей – Русе, като още в 10.30 ч. пред Пантеона зазвучаха маршове в изпълнение на Общински духов оркестър.

Кметът на Община Русе – г-н Пламен Стоилов произнесе тържествено слово за 138-та годишнина от Освобождението на Русе и началото на Възраждането в нашия град.

„В дни като този си даваме сметка, че с гордост можем да черпим от изворите на националното самочувствие и родолюбие. Да си спомним за хилядите доблестни български воини, дали живота си за свободата на България“, каза кметът на Община Русе.

Поздравителни думи в празничния ден отправиха и г-жа Татяна Грушко – Генерален консул на Русия в Русе, а Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум отслужи благодарствен молебен за извоюваната свобода. По традиция, институции, обществени организации и политически партии поднесоха венци и цветя пред Вечния огън.

В програмата взеха участие Детско-девическият хор „Дунавски вълни” при Общински детски център за култура и изкуство с диригент Весела Тодорова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари