Изкуствен интелект даде "интервю" от името на Михаел Шумахер

0
Според AI приложението легендата на Формула 1 може да се изправя на крака с помощта на близките си, както и да осъзнава какво се случва около него
Според AI приложението легендата на Формула 1 може да се изправя на крака с помощта на близките си, както и да осъзнава какво се случва около него Снимка: Getty Images / архив

Според AI приложението легендата на Формула 1 може да се изправя на крака с помощта на близките си, както и да осъзнава какво се случва около него

Сериозен скандал разбуни духовете в Германия, а в центъра е Михаел Шумахер. Пилотът, който преди почти 10 години претърпя тежка мозъчна травма при ски инцидент, се възстановява в семейното имение, а съпругата му Корина не допуска почти никого да припари до него.

Самата тя изключително рядко дава информация за здравословното му състояние, а ако изобщо сподели нещо, то е твърде оскъдно.

Стигна се дотам папараци да изнудват Корина Шумахер за сериозни суми, твърдейки, че разполагат със снимки на съпруга ѝ, но до публикуването им така и не се стигна. И затова тази сутрин новина номер 1 в Германия бе интервю с легендарния пилот, отбелязва Дир.бг.

То бе публикувано от вестник Die Aktuelle, но с едно важно уточнение. Отговорите не е давал лично Михаел Шумахер, а изкуствен интелект. Така наречените AI приложения са отговаряли от името на германеца, обработвайки огромно количество от информация в интернет и доближавайки (може би) отговорите максимално до реалността.

Cover: „Die Aktuelle“, 16/2023

Така от "думите на Шумахер" става ясно, че той може да се изправя на краката си с помощта на близките си, както и да осъзнава какво се случва около него.

От изданието признаха, че "интервюто" е провокация, като цели да се повдигнат въпроси както за навлизането на технологиите в живота, така и за политиката на семейството Шумахер за тотална изолация и липса на каквато и да било информация към милионите фенове на пилота.

Cover: „Die Aktuelle“, 16/2023

Веднага след публикуването заваляха тежки критики, че по този начин се петни името на Шуми и се призова към сериозни санкции за разпространяване на фалшива новина.

В последните месеци около името на пилота най-много се разшумя заради откривателя му Еди Джордан, който на няколко пъти публично коментира как "Михаел е тук, но всъщност не е".

Наложи се реакция и от Жан Тод - бивш шеф на Ферари и един от малкото допуснати от Корина до леглото на Михаел. Ексначалникът призова да се спрат сензационните писания и семейството на Шуми да бъде оставено на спокойствие. Нещо, което от Die Aktuelle очевидно не направиха...

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    123
    а дали може да ми даде пишката на Ариана Гранде, вместо мен ? за един приятел питам.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари